Citu spune ca Guvernul PSD stia de la inceputul anului ca deficitul va depasi 4% si il ameninta pe Teodorovici cu noi dezvaluiri

Luni, 09 Decembrie 2019, ora 15:28
960 citiri
Citu spune ca Guvernul PSD stia de la inceputul anului ca deficitul va depasi 4% si il ameninta pe Teodorovici cu noi dezvaluiri
Foto: Facebook/Epoch Times Romania (captura video)

Ministrul de Finante, Florin Citu, sustine ca Guvernul PSD a stiut inca de la inceputul anului ca va exista o pierdere de venituri de 12,8 miliarde de lei fata de proiectul de buget aprobat.

Citu a prezentat, intr-o conferinta de presa sustinuta inainte ca Senatul sa dezbata motiunea simpla depusa de PSD impotriva sa, cateva note interne potrivit carora fostul ministru Eugen Teodorovici a fost avertizat ca deficitul va trece de 4%.

"Sunt sigur ca stilul meu de a nu-l mai acoperi pe fostul ministru de Finante, asa cum era regula de aur inainte, i-a cam scandalizat pe pesedisti. Am promis inca de la audierile din Comisiile parlamentare ca voi spune de fiecare data adevarul despre situatia finantelor tarii si cum s-a ajuns aici. Chiar daca unele dintre faptele predecesorilor mei sunt grave si cu efecte negative pentru Romania. Aceasta motiune simpla este de fapt la adresa fostului ministru Eugen Teodorovici, a Vioricai Dancila si a PSD. Astazi va voi prezenta cu documente cum au mintit in acest an si cum stiau de situatia economica inca de la inceputul anului.

Am sa incep cu un prim document care a fost publicat in 28 ianuarie, o nota interna catre ministrul de Finante, atunci se elabora proiectul de buget, si as vrea sa va citesc doar o parte. In acele momente si eu, si Consiliul Fiscal, si institutiile internationale au tot spus ca veniturile la buget sunt supraestimate. Ni se spunea ca nu stim despre ce vorbim, ca realitatea este alta si totusi in interior existau note de avertizare catre ministru care spuneau asa: Introducerea in proiectul de buget a unor venituri semnificative ce urmeaza a fi colectate de ANAF in 2019, suplimentar fata de cele estimate in baza proiectiilor macro economice a veniturilor din vanzarea licentelor 5G si in plus materializarea proiectiilor privind cresterea fondului de salarii in economie pot conduce la o pierdere de venituri de 12,8 miliarde fata de proiectul de buget aprobat. Deci din 28 ianuarie Eugen Teodorovici stia foarte bine ca s-ar putea sa aiba veniturile supraestimate in buget. A fost avertizat. Nu s-a intamplat nimic", a declarat Florin Citu.

Ministrul de Finante a prezentat apoi o alta nota interna, din aprilie, in care se arata ca s-a incasat cu 4,5 miliarde de lei fata de suma prevazuta in buget.

"In aprilie, dupa ce deja aveam trei luni de executie bugetara, au aparut primele semne serioase, tot intr-o nota interna, privind executia preliminara, iar aici lucrurile deja devin serioase. O estimare ...citeste mai departe despre "Citu spune ca Guvernul PSD stia de la inceputul anului ca deficitul va depasi 4% si il ameninta pe Teodorovici cu noi dezvaluiri" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Florin Citu acuzatii deficit Guvern PSD , #Stiri Macroeconomie