Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Citu (PNL): In termeni reali, cresterea economica e zero. PSD a manipulat executia bugetara

Citu (PNL): In termeni reali, cresterea economica e zero. PSD a manipulat executia bugetara
Cu toate ca guvernantii se lauda cu cresterea economica a Romaniei, in termeni reali aceasta a fost zero in 2018, atrage atentia senatorul PNL Florin Citu.

"Dragnea minte! Intai despre prezentarea informatiilor in termeni nominali si nu reali. Presupunem ca in 2017 au fost produse in Romania doua bunuri de consum, oricare. Pretul pentru fiecare produs era de 10 lei. Atunci PIB-ul nominal al Romaniei in 2017 a fost de 20 de lei.

Acum sa presupunem ca in 2018 au fost produse tot 2 bunuri de consum. Dar acum pretul este de 15 pentru fiecare produs. Astfel in 2018 PIB nominal al Romaniei a fost de 30 de lei. Dragnea va spune ca economia duduie si PIB-ul a crescut cu 50%. Dar in termeni REALI cresterea economica a fost ZERO! Dictatorii folosesc aceasta metoda in timp ce forteaza cresterea preturilor", a scris Florin Citu pe Facebook.

Senatorul liberal subliniaza ca preturile din economie au crescut anul trecut cu aproximativ 7% si acuza PSD ca a premeditat cresterea inflatiei.

"In Romania, in 2018, preturile din economie au crescut cu aproximativ 7%!!! Este clar acum ca PSD a premeditat cresterea inflatiei", precizeaza Florin Citu.

El mai atrage atentia ca veniturile fiscale se afla la cel mai mic nivel din istorie, anul trecut reprezentand 15%, mai putin cu 1,4% fata de 2017.

"Veniturile fiscale sunt la cel mai mic nivel din istorie. Masurate asa cum se masoara in toata lumea civilizata sau nu, ca procent din PIB. In 2018 veniturile fiscale reprezinta 15% (!!!), mai putin cu 1,4% fata de anul trecut. ASTA DA DEZASTRU!!!", noteaza Citu.

Totodata, senatorul Florin Citu afirma ca guvernantii au manipulat executia bugetara si vine cu explicatii in acest sens.

"Si acum despre cum au manipulat executia bugetara. Veniturile nefiscale au fost completate cu dividendele, rezervele de cash ale companiilor de stat. Companii de stat care datoreaza 10 miliarde lei la bugetul de contributii sociale si bugetul general consolidat pentru 2017. (introduce Dragnea alte taxe si acoperim noi si GAURA asta)

Venituri de la UE pentru programe care deja au fost inchise in trecut si nu se mai calificau pentru finantare. Au transmis suma 4,2 milarde lei si au inregistrat ca venit totul in 2018. Nu au primit inca suma. Si au mai facut o smecherie aici. Au incasat veniturile in 2018, desi sunt cheltuieli pentru ani diferiti. Voi face interpelare si dupa aceea voi cere comisii de ancheta.

La cheltuieli este simplu. Au taiat din bugetul pentru investitii 4 milia ...citeste mai departe despre "Citu (PNL): In termeni reali, cresterea economica e zero. PSD a manipulat executia bugetara" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 807 ori