Citu (PNL): Economia se supraincalzeste, va cadea mult mai rau ca in 2007. Liviule, somajul scade, pentru ca romanii fug din tara!

Joi, 17 August 2017, ora 12:29
995 citiri
Citu (PNL): Economia se supraincalzeste, va cadea mult mai rau ca in 2007. Liviule, somajul scade, pentru ca romanii fug din tara!
Foto: Facebook/Florin Citu

Vicepresedintele PNL Florin Citu a scris joi, pe Facebook, ca liderul PSD, Liviu Dragnea, o coopteaza pe "Mama Omida" in echipa de guvernare, deoarece numai "vrajile" il mai salveaza, in conditiile in care "cu vrajeala" nu se mai poate.

Liberalul a sustinut ca social-democratii se declara "uimiti" de cea mai mare crestere economica a Romaniei din UE, chiar daca, in prezent, conditiile economice ale tarii noastre sunt mai rele decat cele din vara lui 2007.

"Dragnea o coopteaza pe Mama Omida in echipa de guvernare!! (numai vrajile il mai salveaza, cu vrajeala nu mai poate). Ii cam ia pe nepregatite cresterea economica pe PSD-isti. Pentru a 2-a oara in acest an reactioneaza uimiti la 'cea mai mare' crestere economica din UE. Ce nu spun PSD-istii este ca in primul trimestru Irlanda a fost 'campioana', iar acum 7 tari inca nu au raportat datele pentru trimestrul doi. Dar nu conteaza asa mult. Conteaza ca reactia PSD-istilor spune adevarul despre aceasta economie", a precizat senatorul PNL.

El a tinut sa sublinieze faptul ca, in prezent, conditiile economice ale Romaniei sunt "putin mai rele" decat cele din vara lui 2007.

"PSD-istii nu pot sa ascunda ceea ce simte toata tara: am mai vazut acest film si s-a terminat foarte prost pentru noi. In primul semestru al anului 2008, crestere PIB a fost de 8,8%, record absolut dupa 1990 si cel mai rapid ritm de crestere din UE. Economia Romaniei are sanse de crestere cu circa 9% in 2008, potrivit estimarilor Comisiei Nationale de Prognoza (Calin Popescu Tariceanu, 17 septembrie 2008).

Declaratie data la doua zile dupa falimentul Lehman Brother si cu cateva saptamani inainte ca Romania sa intre intr-o criza economica, care reducea PIB-ul la nivelul celui din 2006. PIB-ul a ramas la acel nivel pana in 2015.

In acest moment conditiile economice sunt cele din vara lui 2007 (putin mai rele chiar) ", a subliniat vicepresedintele PNL.

Florin Citu a prezentat cateva argumente potrivit carora situatia economica a Romaniei va cadea "mult mai rau" dupa euforia din perioada 2015-2018.

"Se mai poate salva situatia. Iata cateva argumente care pe mine ma fac sa cred ca vom cadea mult mai rau dupa euforia din perioada 20015-2018: In primele 6 luni, cresterea economica a venit la pachet cu un deficit bugetar record. Prima dovada de iresponsabilitate.

Cand ai crestere economica mai rapida decat asteptarile, ar trebui sa incasezi mai mult, sa ai surplus bugetar si sa incepi sa platesti din datoria publica. In 2008 ...citeste mai departe despre "Citu (PNL): Economia se supraincalzeste, va cadea mult mai rau ca in 2007. Liviule, somajul scade, pentru ca romanii fug din tara!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Florin Citu situatie economica 2017, #Romania crestere economica , #Stiri Macroeconomie