Citu: Pericolul cel mai mare pentru economie vine din Parlament. Proiectele populiste pot arunca Romania in haos

Duminica, 17 Mai 2020, ora 12:35
1113 citiri
Citu: Pericolul cel mai mare pentru economie vine din Parlament. Proiectele populiste pot arunca Romania in haos
Foto: Facebook/Florin Citu

Ministrul Finantelor, Florin Citu, sustine ca Romania a reusit, "impotriva criticilor si estimarilor apocaliptice, o crestere economica in termeni reali de 0.3% fata de trimestrul 4 din 2019" si se asteapta ca agentiile de rating si analistii sa corecteze estimarile in perioada urmatoare.

Citu afirma ca urmeaza luni dificile pentru economie, dar anunta ca vor fi luate toate masurle pentru a diminua efectul crizei pandemiei asupra cetatenilor si firmelor.

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a postat, duminica, un mesaj pe Facebok intitulat "Despre cresterea economica", in care afirma ca "sectorul privat in special, economia in general, a raspuns perfect masurilor implementate de guvern inca din februarie pentru a reduce efectele pandemiei".

"Romania a reusit, impotriva tuturor criticilor si estimarilor apocaliptice, o crestere economica in termeni REALI de 0.3% fata de trimestrul 4 din 2019. Acest lucru se traduce intr-o rata de crestere anuala de 2.7%. Am spus ca aceasta crestere elimina TOATE scenariile apocaliptice promovate zilnic de propaganda socialista. De ce? Simplu. Media estimarilor analistilor pentru cresterea economica era de -0.9%. Asta estimau economistii/analistii.

Am spus de nenumarate ori ca este mult prea pesimist si ca pe baza modelelor macro pe care eu le folsosesc economia Romaniei s-ar putea sa fie singura cu crestere economica din UE in primul trimestru. Este foarte important aceste detaliu cu estimarile pentru ca acum TOTI analistii/economistii isi vor reviziui estimarile pe baza datelor REALE pentru primul trimestru. Scenariile apocaliptice se bazau pe o contractie de -0.9% in primult trimestru care s-a dovedit GRESITA", a scris, duminica, pe Facebook, Florin Citu.

Potrivit acestuia, modelele agentiilor de rating si analistilor "au gresit in medie cu 1.2% si acest lucru trebuie corectat".

"Ma astept sa vedem estimarile revizuite in perioada urmatoare", a mai afirmat Citu.

Acesta sustine ca "nu trebuie sa ne oprim aici".

Citeste mai departe despre "Citu: Pericolul cel mai mare pentru economie vine din Parlament. Proiectele populiste pot arunca Romania in haos" pe Ziare.com.

#Florin Citu crestere economica Romania , #Stiri Macroeconomie