Dragnea da in 2018 lovitura fatala economiei si justitiei. Scenariul pentru Romania nu este Grecia, ci Venezuela

Duminica, 21 Ianuarie 2018, ora 12:13
2117 citiri
Dragnea da in 2018 lovitura fatala economiei si justitiei. Scenariul pentru Romania nu este Grecia, ci Venezuela
Foto: Facebook Florin Citu

Senatorul PNL Florin Citu l-a acuzat, duminica, pe liderul PSD Liviu Dragnea de faptul ca, in 2018, va da "lovitura fatala" economiei si justitiei, el evidentiind cresterea galopanta a preturilor si revenirea inflatiei in 2017.

"In 2017, preturile au explodat. Asta inseamna ca desi ati avut poate mai multi bani, ati cumparat mai putin cu ei. Rata inflatiei a scazut constant dupa 2010. Asta inseamna ca preturile cresteau dar cu un ritm din ce in ce mai mic. Mai mult, in 2015 si 2016 preturile chiar au scazut de la un an la altul. Dragnea si PSD au schimbat aceasta evolutie in 2017. Au shimbat-o brutal. In 2017 a revenit in Romania inflatia",a sustinut senatorul liberal intr-o postare pe Facebook.

El a aratat ca implementarea masurilor populiste din programul de guvernare alaturi de suprareglementare si interventii cu bocancii in economie duc in primul rand la cresterea preturilor.

"Cresterea preturilor duce imediat la cresterea dobanzilor. Incepe o cursa intre dobanda si inflatie. Dobanda trebuie sa creasca peste rata inflatiei pentru ca altfel banii isi pierd imediat valoarea", a spus Citu.

El a aratat ca "scenariul" pentru Romania nu este Grecia, ci Venezuela.

"Saracirea prin inflatie este > socialistilor, a populistilor. Am trait-o cu totii in perioada 1990-2000 si o vedeti cu totii astazi in Venezuela. Pentru ca acela este scenariu pentru Romania, nu Grecia. Continuarea programului de guvernare Dragnea PSD si lipsa reformei in administratia publica, in general in sectorul public, are un singur final - Romania = Venezuela! Si Venezuela are ceva ce noi nu avem - petrol", a mai sustinut senatorul liberal.

Citeste mai departe despre "Citu: Dragnea da in 2018 lovitura fatala economiei si justitiei. Scenariul pentru Romania nu este Grecia, ci Venezuela" pe Ziare.com.

#masuri economice PSD Dragnea, #inflatie romania , #Stiri Macroeconomie