Ciolos: Romanii din diaspora trimit acasa 1,5 miliarde de euro pe an - de ce nu vor sa se intoarca

Marti, 23 Februarie 2016, ora 13:21
1321 citiri
Ciolos: Romanii din diaspora trimit acasa 1,5 miliarde de euro pe an - de ce nu vor sa se intoarca
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Romanii din afara tarii trimit acasa in jur de 1,5 miliarde de euro pe an, insa potentialul economic si investitional al diasporei poate fi cifrat la zeci de miliarde de euro, a declarat marti premierul Dacian Ciolos, insistand asupra faptului ca cei de peste granite asteapta o reforma a statului.

"Diaspora romaneasca reprezinta un capital pe mai multe planuri, daca e sa ne uitam la partea economica, remitentele anuale sunt de circa 1,5 miliarde de euro, dar potentialul economic si investitional al diasporei romanesti putem sa-l cifram chiar la zeci de miliarde de euro", a spus Ciolos, la o dezbatere despre diaspora organizata de Administratia Prezidentiala.

Premierul a declarat ca Guvernul are in vedere incurajarea revenirii in tara a romanilor care isi doresc acest lucru sau stimularea legaturilor culturale, de afaceri si stiintifice pentru cei care prefera sa ramana in afara.

Dacian Ciolos a mentionat ca romanii care sunt plecati din tara ezita sa se intoarca nu numai din ...citeste mai departe despre "Ciolos: Romanii din diaspora trimit acasa 1,5 miliarde de euro pe an - de ce nu vor sa se intoarca" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ciolos romani diaspora, #Ciolos romani strainatate, #Ciolos romani strainatate bani , #Stiri Macroeconomie