Profilul romanilor care investesc in criptomonede. Cei mai multi sunt barbati sub 30 de ani STUDIU

Marti, 25 Mai 2021, ora 10:01
810 citiri
Profilul romanilor care investesc in criptomonede. Cei mai multi sunt barbati sub 30 de ani STUDIU
Criptomonede

Peste jumatate (57%) dintre romanii utilizatori de internet, care au tranzactionat criptomonede in ultimele trei luni, au varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, arata rezultatele unui studiu publicat marti.

Conform datelor centralizate de Exact Business Solutions in cercetarea "Digital Evolution: Connected Consumer Monitor", doar 16% dintre respondentii care afirma ca au tranzactionat criptomonede in perioada analizata au peste 45 de ani.

De asemenea, aproape 10% dintre romanii utilizatori de internet au cumparat criptomonede cel putin o data la trei luni, majoritatea acestora fiind barbati (66%), rezidenti din Bucuresti si orase mari ale Romaniei.

In plus, 15% din totalul celor chestionati afirma ca folosesc aplicatii de trading online cel putin o data pe luna, constant fata de luna ianuarie 2021.

La nivel general, cercetarea de specialitate releva faptul ca 57% dintre cei care au cumparat/vandut monede digitale se incadrau in esantionul de varsta 18 - 30 de ani.

In ceea ce priveste evolutia aplicatiilor utilizate pentru tranzactiile online, se constata o crestere semnificativa a aplicatiei eToro in luna mai vs ianuarie 2021, de la 9% la 13%, in timp ce Revolut si Forex au ramas la aceleasi procente (29%, respectiv 13%). In zona de trading, Revolut ramane in topul aplicatiilor utilizate pentru tranzactii online (29%), la o distanta considerabila de 16% fata de restul aplicatiilor, 39% dintre utilizatorii acestei platforme avand un nivel superior de educatie.

Cea de-a zecea editie a studiului cantitativ "Digital Evolution: Connected Consumer Monitor" a fost realizata de Exact Business Solutions, in luna mai a acestui an, pe un esantion reprezentativ la nivel national de 1.020 de respondenti, care utilizeaza zilnic internetul, cu varste intre 18 si 65 de ani.

Exact Business Solutions are o experienta de peste zece ani in marketing research si strategie, oferind o gama larga de tehnici si instrumente de cercetare pentru studii calitative si cantitative, servicii de consultanta, pana la adoptarea metodologiei Design Thinking. ...citeste mai departe despre "Profilul romanilor care investesc in criptomonede. Cei mai multi sunt barbati sub 30 de ani STUDIU" pe Ziare.com