Cinci tari zdrobite de prabusirea pretului petrolului

Sambata, 02 Ianuarie 2016, ora 12:49
1337 citiri
Cinci tari zdrobite de prabusirea pretului petrolului
Foto: captura YouTube/BBC News

Ieftinirea petrolului loveste puternic in tarile a caror economie depinde de exporturile de "aur negru". Excedentele bugetare uriase se transforma in deficite, iar programele sociale generoase sunt inlocuite cu masuri de austeritate.

Pretul petrolului s-a prabusit la 37 de dolari pe baril, comparativ cu 100 de dolari pe baril la mijlocul anului 2014, pe fondul deciziei Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) de a nu diminua productia si al reducerii cererii din partea Chinei si a altor tari, noteaza CNN.

Sunt afectate in special urmatoarele cinci tari.

Venezuela

Venezuela detine cele mai mari rezerve de petrol din lume. Ani de zile, banii obtinuti din productia de petrol au fost folositi pentru plata pensiilor, a serviciilor de asistenta medicala, a beneficiilor sociale si chiar in scopul subventionarii locuintelor si magazinelor alimentare.

Insa in prezent economia tarii se afla in pragul colapsului. Rata inflatiei a urcat intr-un ritm galopant, guvernul este ...citeste mai departe despre "Cinci tari zdrobite de prabusirea pretului petrolului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tari pret petrol, #Ieftinire petrol, #Rusia pret petrol , #Stiri Macroeconomie