Cinci investitori, interesati de realizarea Autostrazii Ploiesti-Brasov in parteneriat public-privat

Luni, 17 Decembrie 2018, ora 18:27
943 citiri
Cinci investitori, interesati de realizarea Autostrazii Ploiesti-Brasov in parteneriat public-privat
Foto: Arhiva Facebook/ Asociatia Pro Infrastructura

Cinci investitori au depus oferte pentru atribuirea contractului de parteneriat public-privat pentru realizarea Autostrazii Ploiesti- Brasov, pana luni, ultima zi de depunere a cererii de participare, anunta Guvernul.

Sursa citata mentioneaza ca ofertele pentru primul contract strategic de parteneriat public-privat din Romania, depuse la Comisia Nationala de Strategie si Prognoza, sunt analizate de catre o Comisie de evaluare. Comisia include si experti cooptati, reprezentanti ai partenerului public.

Ofertele au fost deschise in prezenta investitorilor privati care au depus solicitarea de participare la acest proiect, precieaza sursa citata.

Din acest moment, procedura legala prevede urmatoarele actiuni:

1. Comunicarea, in aproximativ cinci zile, a candidatilor selectati, in vederea depunerii ofertei tehnice si financiare;

2. Depunerea ofertelor detaliate in termen de 60 de zile de la comunicarea acceptarii;

3. Negocierea competitiva a clauzelor contractului de parteneriat public-privat;

4. Desemnarea partenerului privat castigator si a variantei de contract de parteneriat public-privat ce va fi supus aprobarii Guvernului;

5. Semnarea contractului de parteneriat public-privat aprobat de Guvern;

6. Constituirea societatii de proiect de catre CNAIR si partenerul privat.

"Numarul ofertelor depuse arata atat interesul deosebit al investitorilor pentru proiectele strategice ce urmeaza sa fie realizate in parteneriat public-privat, cat si increderea mediului de afaceri in economia romaneasca. De asemenea, inscrierea pentru acest prim proiect arata ca este apreciat de investitori demersul Guvernului de a imbunatati cadrul legal si de a aproba realizarea in parteneriat public-privat a 21 de proiecte strategice de investitii", se arata in comunicatul de presa.

In conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 39/2018, proiectarea si constructia autostrazii Ploiesti-Brasov se va realiza prin parteneriat public-privat, respectiv printr-o societate de proiect ce va avea ca actionari partenerul public, respectiv CNAIR, si un partener privat, desemnat in urma procedurii de achizitie publica, prin negociere competitiva, procedura care incepe practic de astazi.

Autostrada "Ploiesti-Brasov" prevede o durata de proiectare, executie si operare de 4 de ani. In cadrul proiectului este inclusa si operarea tronsonului de Autostrada Bucuresti - Ploiesti, inca de la semnarea contractului de atribuire.

Valoarea estimata pentru acest contract este ...citeste mai departe despre "Cinci investitori, interesati de realizarea Autostrazii Ploiesti-Brasov in parteneriat public-privat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autostrada Ploiesti Brasov constructie, #autostrada parteneriat public privat , #Stiri Macroeconomie