Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 12,4% în primele 8 luni

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 12,4% în primele 8 luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele opt luni din acest an faţă de perioada similară din 2020 atât ca serie brută cu 12,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 11,2%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Astfel, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie - 31 august 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 august 2020 a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 12,4% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+18,7%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+13,0%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,6%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele opt luni ale anului, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 11,2% datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+18,2%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+11,5%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,1%).

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2021, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 1%, datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+2,2%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,6%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 2,1%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2021, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 0,9%, datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,3%) şi la vânzările de produse nealimentare (+1,1%).

Scăderi s-au înregistrat la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-2,1%).

De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2021, comparativ cu luna august 2020, a înregistrat o creştere, pe ansamblu cu 11,1% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+15,1%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+8,9%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+8,1%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2021, comparativ cu luna august 2020, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 11,7%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+14,9%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,5%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,2%).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 373 ori