China impune masuri antidumping pentru importurile de cauciuc sintetic din SUA si UE

Joi, 19 Aprilie 2018, ora 13:23
1341 citiri
China impune masuri antidumping pentru importurile de cauciuc sintetic din SUA si UE
Foto: Arhiva Pixabay

China a anuntat, joi, ca va impune masuri antidumping provizorii ce vor viza importurile de cauciuc sintetic importat din Statele Unite, Uniunea Europeana si Singapore, in contextul tensiunilor in domeniul comercial intre China si SUA.

O analiza preliminara efectuata de Ministerul Comertului de la Beijing a indicat ca firme din aceste tari au exportat cauciuc clorobutil pe piata chineza, iar aceste importuri au provocat pagube substantiale industriei din aceasta tara, informeaza agentia de stiri Xinhua.

Incepand de vineri, importatorii acestor produse vor trebui sa depuna la autoritatile vamale chineze depozite de 26% pana la 66,5% din costul marfii.

Singapore si Statele Unite sunt principalele surse de cauciuc sintetic al Chinei, cu importurile din cele doua tari fiind de 115 milioane de dolari, respectiv 153 de milioane de dolari, in anul 2017.

SUA au publicat lista produselor din China pentru care vor impune tarife suplimentareRazboiul comercial dintre Trump si China face victime colaterale: BMW si alti producatori germani de automobile, prinsi la mijlocUE vrea despagubiri pentru tarifele impuse de SUA la importurile de otel si aluminiu ...citeste mai departe despre "China impune masuri antidumping pentru importurile de cauciuc sintetic din SUA si UE" pe Ziare.com

#China cauciuc sintetic antidumping, #China cauciuc sintetic, #China cauciuc sintetic SUA , #Stiri Macroeconomie