Chevron si-a luat "jucariile" si a plecat fara sa ne exploateze gazele de sist, dar si fara sa dea banii la stat

Vineri, 16 Decembrie 2016, ora 11:14
2344 citiri
Chevron si-a luat "jucariile" si a plecat fara sa ne exploateze gazele de sist, dar si fara sa dea banii la stat
Foto: Chevron

Chevron a abandonat proiectele de exploatare a gazelor de sist din tara noastra si a plecat fara sa-si achite obligatiile financiare la stat.

Informatia apare intr-un raport al Curtii de Conturi, care a facut un audit al performantei privind concesionarea resurselor minerale ale tarii in perioada 2011-2015.

"Au fost constatate cazuri de solicitari de renuntare la acorduri petroliere prin renuntarea de catre titularii de acorduri petroliere, fara a fi realizate programele minime de lucrari prevazute in acordurile petroliere, dar si fara sa fie virata la bugetul statului contravaloarea acestor lucrari", arata Curtea de Conturi.

Astfel, in cadrul perimetrelor Adamclisi, Vama Veche si Costinesti, compania Chevron Romania Holdings B.V a notificat Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) in anul 2015 cu privire la renuntarea la acordurile petroliere incheiate in anul 2012, fara a fi de acord cu virarea la bugetul statului a sumelor aferente lucrarilor neefectuate, asa cum ...citeste mai departe despre "Chevron si-a luat "jucariile" si a plecat fara sa ne exploateze gazele de sist, dar si fara sa dea banii la stat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Chevron datorii stat, #Chevron datorii Romania , #Stiri Macroeconomie