Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Veste bună pentru cei care au centrale de apartament: A fost eliminat plafonul la gaze

Veste bună pentru cei care au centrale de apartament: A fost eliminat plafonul la gaze

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis o veste liniștitoare pentru cei care dețin centrale individuale pe gaze.

Într-un interviu la Digi24, Popescu a spus că a fost eliminat plafonul de consum pentru compensarea facturilor la gaze naturale în cazul celor care folosesc centrale de apartament. Astfel, iarna aceasta, prețul va fi același ca anul trecut, de 31 de bani pe kilowatt, oricât de mare sau de mic ar fi consumul.

Ministrul Virgil Popescu recunoaște că va fi o iarnă complicată pentru Europa în privința alimentării cu gaze, dar spune că România nu este atât de dependentă de gazul rusesc.

„Eu am spus de mai mult timp: vom avea o iarnă complicată și monitorizăm complet și continuu fluxurile de gaze. E adevărat, România nu este atât de dependentă de gazul rusesc ca alte state europene. Avem în continuare discuții și înțelegeri cu alte state pentru livrare suplimentară de gaze naturale pentru această iarnă. Mai sunt depus la cap la cap niște lucruri cu privire la tranzitul acestor gaze în așa fel încât să le putem aduce în România. Avem pe unde să le aducem în România, prin sudul țării, prin Coridorul Trans-Balcanic, pentru că ați văzut interconectorul între Grecia și Bulgaria în continuare nu este finalizat. Sperăm să fie finalizat până la începerea iernii, dar nu luăm în calcul și discutăm de Coridorul Trans-Balcanic”, a arătat ministrul energiei, Virgil Popescu.

În plus, el a dat asigurări că România poate trece cu bine peste iarnă și că are suficient gaz.

Ministrul a subliniat că în controversata ordonanță pe energie recent adoptată există „o schimbare majoră în această iarnă pentru cei care au centrale individuale: nu mai există acel plafon de consum”.

„Iarna trecută, dacă nu mă înșel, era la început 1.000 de metri cubi, apoi pe toată perioada de iarnă a fost parcă 1.200 de metri cubi. Acum nu mai vorbim de un plafon, vorbim de prețul gazului, care este același ca iarna trecută, 31 de bani, pentru oricât consumi. Deci, indiferent dacă e o casă mare sau o casă mai mică, tocmai pentru a nu mai avea probleme - mai sunt pensionari care stau în case mari, stau singuri și mai sunt case care nu sunt încă foarte bine eficientizate energetic din punct de vedere al anvelopării. Sunt multe lucruri de care ne-am lovit în iarna trecută. Deci, spre deosebire de electricitate, la gaz este un preț fix de 31 de bani care nu m ...citeste mai departe despre "Veste bună pentru cei care au centrale de apartament: A fost eliminat plafonul la gaze" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 379 ori