Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Celebrul economist Nouriel Roubini anunță: 10 mega crize lovesc lumea, dar există o soluție de a ne proteja VIDEO

Celebrul economist Nouriel Roubini anunță: 10 mega crize lovesc lumea, dar există o soluție de a ne proteja VIDEO

Nouriel Roubini, celebrul economist care a prezis criza mondială din 2008, profesor emerit la Stern School of Business de la Universitatea New York, Statele Unite, dă un avertisment major omenirii. Expertul anunță că 10 mega crize se îndreaptă spre lume, printre care războiul, criza datoriilor și ”bomba cu ceas” demografică.

Însă, economistul dă și o soluție pentru a nu fi loviți de crizele globale, în această perioadă dificilă: aurul poate reprezenta cea mai bună protecție pentru a depăși situația, potrivit Kitco.

Nouriel Roubini prevede că prețul aurului ar putea crește până la valoarea de 3.000 de dolari până în anul 2028. „În următorii câțiva ani, m-aș aștepta ca aurul să aibă rate mari de rentabilitate cu o singură cifră, în rate scăzute de rentabilitate de două cifre”, a spus el. „Mă aștept la rate de rentabilitate în jur de 10% pe an în următorii cinci ani”.

Cine a câștigat după renunțarea la gazele Rusiei: Două țări, cele mai mari exportatoare din lume de GNL

Inflația, stagflația și tendința de „dezdolarizare” vor fi principalii factori. „Dacă rivalii Statelor Unite ale Americii trebuie să se diversifice în cazul activelor în dolari pentru că armăm dolarul și pot fi impuse sancțiuni, atunci singurul activ internațional de rezervă care nu poate fi confiscat de SUA și Occident nu este dolarul, euro, yenul sau lira sterlină”, a spus Roubini. „Nu poate fi decât aurul.”

El a estimat că aurul va crește cu 10% pe an pe parcursul a cinci ani, rezultând un preț al aurului de peste 3.000 de dolari pe uncie, o rentabilitate generală de 60%.

Nourile Roubini, cunoscut și sub numele de „Dr. Doom’, pentru previziunile sale economice sumbre și pentru că a prezis corect criza financiară din 2008 înainte de a se produce, a spus că o „depresiune stagflaționistă” ar putea începe în 2023, ceea ce ar determina atât acțiunile, cât și obligațiunile să scadă.

Orașul american aflat la 3 kilometri de Rusia: Fără străzi, bănci și restaurante VIDEO

„Dacă am dreptate, că vom avea o aterizare grea, că inflația va fi persistentă și că băncile centrale sunt într-o dilemă, [atunci] atât acțiunile, cât și obligațiunile se vor descurca prost”, a prezis el. „Aurul ar trebui să meargă mai bine pentru că este o acoperire împotriva inflației. Este, de asemenea, un gard împotriva instabilității financiar ...citeste mai departe despre "Celebrul economist Nouriel Roubini anunță: 10 mega crize lovesc lumea, dar există o soluție de a ne proteja VIDEO" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 583 ori