Cele mai puternice tari din lume, puse pe jar de Marea Britanie: Brexitul, o amenintare grava

Vineri, 27 Mai 2016, ora 08:53
3141 citiri
Cele mai puternice tari din lume, puse pe jar de Marea Britanie: Brexitul, o amenintare grava
Foto: site/Guvernul Japoniei

Eventuala iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana ar avea consecinte grave asupra lumii intregi si economia globala ar fi zdruncinata puternic daca locuitorii Regatului vor vota pentru Brexit la referendumul din iunie. Acestea sunt concluziile liderilor celor mai puternice tari din lume, reuniti la summitul G7 ce a avut loc in aceste zile in Japonia.

Cei 7 au stabilit ca "o prioritate urgenta" este cresterea economica, iar un astfel de soc la nivelul UE ar zadarnici orice masuri vor fi luate la nivel mondial.

"O eventuala iesire a Marii Britanii din UE ar reprezenta o amenintare grava la adresa cresterii economice globale si va duce la o inversare a tendintei de dezvoltare a comertului mondial, a investitiilor si a locurilor de munca, au avertizat liderii celor mai dezvoltate sapte economii din lume (G7) ", in comunicatul final dat publicitatii vineri, dupa summitul din Japonia, relateaza BBC News.

Nu exista inca informatii concrete despre ce a spus premierul britanic... citeste mai departe despre "Cele mai puternice tari din lume, puse pe jar de Marea Britanie: Brexitul, o amenintare grava" pe Ziare.com

#summit G7 riscuri economie Brexit, #Brexit iesire Marea Britanie Uniunea Europeana , #Stiri Macroeconomie