Cele mai mici preturi la gaz si electricitate, in functie de zona in care locuiesti

Vineri, 01 Ianuarie 2021, ora 08:40
866 citiri
Cele mai mici preturi la gaz si electricitate, in functie de zona in care locuiesti
FOTO Pixabay

Ziare.com, cu ajutorul calculatoarelor de pe site-ul ANRE, a analizat care sunt, odata cu liberalizarea pietei, cele mai mici preturi la gaz si electricitate, in functie de judetul in care va aflati.

Oferte electricitate

Am luat in calcul ofertele concurentiale pentru facturi cu un consum estimat de 100 kWh, care au un nivel de tensiune joasa si un pret nediferentiat. De asemenea, am tinut cont si de modul in care va fi transmisa factura (e-mail), dar nu am luat in considerare din ce sursa va veni energia.

De asemenea am mers pe un pret fix al energiei, iar facturarea sa se produca la 30 decembrie 2020.

"Comparator oferte-tip de furnizare a energiei electrice," poate fi accesat pe site-ul ANRE.

Bucuresti

Astfel ca, cea mai mica factura, pe Bucuresti, vine de la S.P.E.E..H. Hidroelectrica, oferta numindu-se Viitor Verde. Energia folosita este 100% regenerabila, iar valoarea unei facturi in parametri alesi de noi este de 62,42 de lei. Oferta celor de la Hidroelectrica este valabila pana la 30 iunie 2021, daca vreti sa o contractati.

A doua oferta, EnergyGO online, este cu 10 bani mai scumpa, adica 62,52 de lei si vine de la Restart Energy One SA. Si aici energia este 100% regenerabila. Oferta aceasta o gasiti valabila pana la data de 10 ianuarie 2021.

Pe locul trei se afla Nova Power&Gas SRL, cu "oferta casnic pret garantat 12 luni", pretul pentru 100 de kWh este de 63,71 de lei, deci cu o diferenta destul de mica intre ea si primele doua oferte.

Pentru zona Bucurestiului veti gasi, dupa criteriile alese de noi, aproape 60 de oferte, cea mai scumpa fiid de 111,91 lei/ 100kWh. Aceasta provine de la Electromagnetica SA, care furnizeaza energie regenerabila doar in proportie de 38,29%, dupa cum ne spune site-ul ANRE.

Cluj

In judetul Cluj, tot oferta Hidroelectrica este pe primul loc, din punct de vedere al pretului, dar este cu un leu mai scumpa fata de Bucuresti. Astfel ca ardelenii vor plati 63,76 lei pentru cei 100 de kWh consumati. Si daca ne uitam si la restul ofertelor, diferenta de un leu se pastreaza intre Bucuresti si Cluj, acestea venind tot de la cei mai sus mentionati.

In schimb, ultima oferta, cea mai scumpa, a venit de la SC PC Management & Consulting SRL si are o valoare de 117,15 lei pentru 100 kWh. In acest caz, numai 10% din electricitate este din sursa regenerabila.

Constanta

Aceiasi ofertanti sunt si pe judetul Constanta, dar aici pretul este cu 4 lei mai mare la fiecare oferta, fata de cele din Capita ...citeste mai departe despre "Cele mai mici preturi la gaz si electricitate, in functie de zona in care locuiesti" pe Ziare.com

#facturi, #oferte, #gaze naturale, #electricitate, #curent, #ANRE , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9681 RON

0.0026

1 USD = 4.5404 RON

-0.0151
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  4. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  5. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  6. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  7. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  8. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  9. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  10. S-a dat startul licitației pentru execuția unei o noi autostrăzi. Va avea 62 de kilometri și ar trebui să fie gata în 30 de luni FOTO