Cel mai mare grup bancar elen va primi inca 2,72 miliarde de euro de la CE

Duminica, 29 Noiembrie 2015, ora 17:08
934 citiri
Cel mai mare grup bancar elen va primi inca 2,72 miliarde de euro de la CE

Comisia Europeana a aprobat duminica ajutorul suplimentar pe care Guvernul de la Atena il va acorda celui mai mare grup bancare elen, Piraeus, pe baza planului de restructurare modificat, realizat dupa publicarea rezultatelor testelor de stres derulate de Banca Centrala Europeana.

BCE a estimat ca necesitatile de capital ale Piraeus Bank se ridica la 4,93 miliarde de euro. Din aceasta suma, banca a obtinut 1,94 miliarde de euro de la investitorii privati iar autoritatile de supervizare au aprobat noi actiuni de majorare a capitalului, in valoare de 271 milioane de euro. Restul de 2,72 miliarde de euro va fi acoperit de Guvernul elen, care va primi in acest scop bani de la fondul de salvare al zonei euro (ESM), transmite Reuters.

"Comisia Europeana a aprobat ajutorul suplimentar de stat de 2,72 miliarde de euro catre Piraeus Bank, in conformitate cu legislatia UE privind ajutorul de stat, pe baza planului de restructurare modificat", se arata in comunicatul ...citeste mai departe despre "Cel mai mare grup bancar elen va primi inca 2,72 miliarde de euro de la CE" pe Ziare.com

#ajutor CE Piraeus Bank, #ajutor Comisia Europeana, #criza banci Grecia , #Stiri Macroeconomie