Ce spune Mugur Isarescu despre "marea provocare" a Romaniei pentru aderarea la euro

Joi, 04 Iunie 2015, ora 13:00
1009 citiri
Ce spune Mugur Isarescu despre "marea provocare" a Romaniei pentru aderarea la euro

Romania mai are pasi de parcurs pana la adoptarea euro, care trebuie realizata la momentul potrivit, iar pana atunci trebuie sa se concentreze pe reforme structurale, dar mai ales sa evite greselile privind politicile economice, intrucat corectiile sunt dureroase, a declarat seful BNR, Mugur Isarescu.

"Avem multe de facut pentru a adera la euro la momentul potrivit. (...) Romania indeplineste toate cele patru criterii de la Maastricht, dar marea provocare este sa asiguram stabilitatea acestora in timp.

Viitoarea misiune a politicilor economice este sa pastreze echilibrele macroeconomice dobandite cu atat de multe eforturi, concentrandu-se pe reformele structurale", a afirmat Isarescu la conferinta "The Regional Finance and Investment Conference for SouthEast Europe", organizata de Euromoney.

Cand vrea Ponta referendum pentru aderarea la zona euro

Acesta a vorbit despre cresterea eficientei in sectoarele energiei si transporturilor, despre rezolvarea problemelor cu somajul ...citeste mai departe despre "Ce spune Mugur Isarescu despre "marea provocare" a Romaniei pentru aderarea la euro" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Isarescu euro, #Isarescu aderare euro, #Romania aderare euro , #Stiri Macroeconomie