Ce spune comisarul european responsabil de buget despre sansele Romaniei sa mentina deficitul de 3%

Joi, 26 Octombrie 2017, ora 14:58
885 citiri
Ce spune comisarul european responsabil de buget despre sansele Romaniei sa mentina deficitul de 3%
Foto: Arhiva/Ziare.com

Comisarul european responsabil cu bugetul si resursele umane, Gunther Oettinger, a declarat, joi, la Palatul Parlamentului, ca exista premise ca Romania sa se incadreze in tinta de deficit de 3% si in 2017, si in 2018.

"Consider ca, atat pentru acest an, cat si pentru anul urmator, exista premise ca Romania sa se incadreze in aceasta tinta de 3%", a spus Oettinger, solicitat sa comenteze datele Eurostat care arata ca deficitul Romaniei a atins 4,1% dupa primele sase luni.

"Baza pe care o are Romania este in continuare una relativ buna. Aveti un grad de indatorare per ansamblu relativ bun si, de asemenea, o dezvoltare, o crestere economica relativ buna", a argumentat Oettinger.

El a mai spus ca exista un contact "foarte strans" intre reprezentantii Guvernului roman, Comisia Europeana si Eurostat si ca politica bugetara nationala se afla in sarcina Guvernului national si in sarcina politicienilor nationali.

Comisarul european responsabil cu bugetul si resursele umane a facut aceste declaratii raspunzand intrebarilor jurnalistilor romani, dupa ce s-a intalnit, joi, la Palatul Parlamentului, cu membrii comisiilor parlamentare reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului pentru afaceri europene si pentru buget, finante si banci. ...citeste mai departe despre "Ce spune comisarul european responsabil de buget despre sansele Romaniei sa mentina deficitul de 3%" pe Ziare.com

#comisar european buget deficit Romania , #Stiri Macroeconomie