Ce spun romanii despre modificarile fiscale: 40% cred ca vor creste preturile - sondaj IMAS

Joi, 31 Ianuarie 2019, ora 15:51
994 citiri
Ce spun romanii despre modificarile fiscale: 40% cred ca vor creste preturile - sondaj IMAS
Foto: Arhiva Pixabay

Majoritatea romanilor considera ca modificarile recente aduse Codului Fiscal vor avea efecte negative, printre care se numara si majorarea preturilor.

Un sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM arata ca 71% dintre romanii apreciaza ca efectele vor fi mai degraba negative.

20% sunt de parere ca vor avea efecte pozitive, in timp ce 9% dintre romani nu au stiut sau au preferat sa nu raspunda la aceasta intrebare.

Dintre cei care care au raspuns ca modificarile vor avea efecte pozitive, 28,5% cred ca "firmele straine au prea multe avantaje la noi in tara", iar 26,8 % spun ca "vor fi colectati mai multi bani la buget".

In acelasi timp, 18% dintre respondentii acestei categorii au sustinut ca "vor scadea dobanzile", iar 11,6% sunt de parere ca "firmele din domeniul bancar, energie si comunicatii castigau prea mult".

Dintre cei care au raspuns negativ la aceasta intrebare, 40% au declarat ca vor creste preturile, 21% cred ca va creste riscul unei crize financiare, iar 12% ca dobanzile vor fi majorate. 10% au mai spus ca investitiile sunt in acest mod descurajate, iar 6,9% ca se supraimpoziteaza dezvoltarea Romaniei.

Sondajul IMAS a fost realizat la comanda Europa FM in perioada 11 - 30 ianuarie 2019, interviurile fiind realizate prin telefon.

Respondentii - 1.011 la numar - au fost alesi aleatoriu si au varsta de 18 ani si peste.

Eroarea de esantionare este de +/-3,1%. ...citeste mai departe despre "Ce spun romanii despre modificarile fiscale: 40% cred ca vor creste preturile - sondaj IMAS" pe Ziare.com

#sondaj romani modificari fiscale , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  2. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  5. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  6. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  7. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  8. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  9. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  10. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"