Ce implica al treilea plan de salvare a Greciei si de ce este important

Miercuri, 12 August 2015, ora 16:16
1259 citiri

Grecia a convenit impreuna cu creditorii sai asupra termenilor generali ai unui nou plan de salvare a tarii de la faliment, marti, iar cateva detalii raman de clarificat inainte de aprobarea textului.

In cazul in care va fi aprobat, este vorba despre cel de-al treilea plan de salvare - din ultimii cinci ani - a unei tari care lupta sa-si vindece economia si sa-si plateasca uriasa datorie publica, relateaza AP.

In ce consta acordul

Acordul presupune un pachet de imprumuturi, pe o perioada de trei ani, in valoare de aproximativ 85 de miliarde de euro. Grecia are nevoie de bani pentru a-si rambursa datoriile si a evita un default care ar scoate-o in afara zonei euro, a carei membra este, alaturi de alte 18 state membre ale Uniunii Europene (UE).

In schimb, Atena se angajeaza sa implementeze o serie de masuri bugetare, inclusiv taierea unor cheltuieli, asa cum a fost nevoita sa procedeze si pentru a obtine cele doua imprumuturi anterioare.

Care sunt termenii ...citeste mai departe despre "Ce implica al treilea plan de salvare a Greciei si de ce este important" pe Ziare.com

#plan salvare Grecia, #acord Grecia creditori, #prevederi acord Grecia, #detalii acord salvare Grecia , #Stiri Macroeconomie