Ce au cautat si cumparat online romanii in pandemie

Joi, 04 Martie 2021, ora 13:39
603 citiri
Ce au cautat si cumparat online romanii in pandemie
Foto: Pixabay.com

Pandemia care a inceput in urma cu un an a perturbat societatea la toate nivelurile, de la munca si traiul de zi cu zi si pana la moda sau vacante. Dorintele, interesele si cumparaturile au fost diferite in 2020, iar acest lucru s-a vazut si din ce au cautat romanii pe Google.

Retail-ul online a fost unul dintre castigatorii ultimelor 12 luni, iar produsele cele mai cautate au fost cele legate de casa - amenajarea ei, biroul de acasa sau gradina.

Potrivit datelor Google, produsele din categoria "casa si gradina" au inregistrat cea mai mare crestere in cautarile in Romania in 2020: +39% fata de 2019.

Munca de acasa a dus la o "explozie" a interesului pentru produse de birou: cautarile s-au dublat in 2020, iar in anumite perioade ale anului (noiembrie si mai) fiind chiar triple fata de acceasi parioada a anul anterior.

Cautarile dupa jocuri au crescut semnificativ anul trecut (+32%), alaturi de cele pentru electronice (+28%), mancare si bauturi (27%), hobby-uri (+25%) si imbracaminte / incaltaminte (+20%).

Majoritatea categoriilor de produse au cunoscut doua varfuri ale interesului in cautarile pe Google anul trecut.

In mod deja traditional, apogeul in fiecare an in retailul online este atins in perioada Black Friday (noiembrie), ceea ce s-a intamplat si in 2020, cand romanii au cautat cel mai mult pe Google produse si servicii.

Al doilea varf a fost la jumatatea primaverii (perioada carantinei), cand cautarile pe aproape toate tipurile de produse au crescut rapid fata de aceeasi perioada din 2019. De exemplu, cautarile dupa livrari de produse au inregistrat in martie-aprilie 2020 o crestere de peste 3 ori, iar in martie, cand s-au impus primele restrictii, cautarile pentru a gasi solutii online - de la filme la magazine, cautari ce contin cuvantul "online" - au urcat cu 65%.

"Toate tipurile de produse au crescut in cautarile pe Google odata cu pandemia. Internetul si achizitiile online au fost solutia pentru multi atunci cand lucrurile s-au schimbat in jurul nostru, iar odata cu trecerea timpului, s-a transformat in obisnuinta. Vedem la inceputul anului 2021 continuarea trendului inceput in martie anul trecut, cu aceleasi ritmuri de crestere 'an la an' ridicate, pe toate categoriile de produse", a declarat Oana Dumitrescu, Industry Manager Google Romania.

Interesul din cautarile pe Google s-a reflectat in vanzarile online. Potrivit datelor Euromonitor*, comertul online in Romania a crescut cu 32% in 2020, comparativ cu anul anteri ...citeste mai departe despre "Ce au cautat si cumparat online romanii in pandemie" pe Ziare.com

#cautari goole romania, #cumparaturi online Romania, #cumparaturi pandemie , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9759 RON

-0.0004

1 USD = 4.5521 RON

0.0144
  1. Autostrada dintre Sibiu și Pitești "crește" fantastic. Pe o porțiune de șosea rapidă se va putea circula deja de anul acesta VIDEO
  2. Finanțare de la stat pentru pompele de căldură. Anunț de la ministerul Energiei pentru proprietari
  3. Patronii elvețieni ai celui mai mare combinat chimic din România vor să îl vândă. Un afacerist român, care discută de concedieri colective, ar vrea să îl cumpere
  4. Românii pot cumpăra titluri Tezaur începând de luni. Dobânzile, aceleași ca în septembrie
  5. Dosar penal după ce Ministrul Energiei a reclamat blocarea proiectelor. Cei vizați ar avea ”legături cu Rusia”
  6. Carburanți cum n-a văzut Vestul. România este aproape singura țară din UE în care benzina și motorina s-au scumpit față de anul trecut
  7. Două mari companii străine sunt interesate de cel mai important proiect pentru sistemul energetic românesc. Ministrul Energiei: „Nu renunț nici în ruptul capului”
  8. Munca de acasă, pe cale de dispariție. Domeniile în care se mai lucrează de acasă
  9. Cele mai mari companii din România. Din ce industrii vin firmele cu cifre de afaceri cât 80% din PIB-ul țării
  10. Vestea ce l-ar îngropa pe Putin. Motivul pentru care Rusia nu mai poate susține războiul