Ce ar trebui sa faca Romania ca sa se apere de pericolele provocate de Brexit - Sfaturi de la FMI

Miercuri, 15 Iunie 2016, ora 15:54
1161 citiri
Ce ar trebui sa faca Romania ca sa se apere de pericolele provocate de Brexit - Sfaturi de la FMI
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania trebuie sa-si puna bani deoparte si sa reduca datoria publica, daca vrea sa fie protejata de riscurile generate de evenimente precum iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, a transmis, miercuri, seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Reza Baqir.

Principalul mesaj al acestuia pentru toate tarile, inclusiv pentru Romania, este ca trebuie sa-si faca rezerve.

Baqir a spus ca Brexit-ul este doar un exemplu de risc cu care pietele emergente se confrunta si a subliniat ca statele care-si fac buffere pentru a se pazi de volatilitate vor avea cel mai mult de castigat.

"FMI evalueaza daca tarile au rezerve adecvate sau nu, iar rezervele din Romania sunt, in linii mari, adecvate. Celelalte zone care merg dincolo de aspectele financiare si monetare vizeaza investitorii, care au adesea o reactie de respingere, se uita la cativa dintre indicatorii tipici pentru o tara, ca un doctor care se verifica temperatura sau tensiunea unui pacient", a mai spus ...citeste mai departe despre "Ce ar trebui sa faca Romania ca sa se apere de pericolele provocate de Brexit - Sfaturi de la FMI" pe Ziare.com

#Romania pericole Brexit, #Romania efecte Brexit, #efecte Brexit , #Stiri Macroeconomie