Catedrala Neamului: Infrastructura a fost realizata

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 08:23
1535 citiri
Catedrala Neamului: Infrastructura a fost realizata

Infrastructura viitoarei Catedrale a Mantuirii Neamului a fost finalizata in aproximativ doi ani jumate, cu costuri mai mici cu 20 la suta decat a fost estimat initial, avand doua subsoluri si un demisol, unde vor fi amenajate doua sali polivalente, informeaza Patriarhia Romana.

"Catedrala Mantuirii Neamului este acum la cota zero. Participantii la pelerinajul de Florii isi vor putea face o imagine despre cum arata infrastructura Catedralei atunci cand vor lua parte la slujba de binecuvantare ce va fi oficiata pe planseul de cota 0, dupa vecernia de la Paraclis", a declarat, luni purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica.

El a mai spus ca, pentru finalizarea constructiei in totalitate, vor mai trece trei ani, vorbind de lucrare la rosu.

Potrivit specialistilor, lucrarile la infrastructura sunt de regula cu 30 - 40 la suta mai costisitoare decat cele la suprafata, a mai spus purtatorul de cuvant al Patriarhiei.

Pana acum, s-a construit la o adancime de 16 metri sub pamant si inca patru metri la suprafata, folosindu-se 55.000 de metri cubi de beton si 13.000 de tone de armatura.

Potrivit BOR, in perioada ianuarie 2010 - ianuarie 2013, sumele platite de Patriarhia Romana catre bugetul de stat pentru plata impozitelor si contributiilor la asigurarile sociale pentru salarii, TVA etc., au fost in valoare de aproximativ 35 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Catedrala Mantuirii Neamului infrastructura, #constructie Catedrala Mantuirii Neamului, #costuri Catedrala Mantuirii Neamului , #Stiri Macroeconomie