Cate capete de autostrada s-au inaugurat in 2018 si ce sosele se vor deschide anul viitor

Miercuri, 26 Decembrie 2018, ora 10:42
1357 citiri
Cate capete de autostrada s-au inaugurat in 2018 si ce sosele se vor deschide anul viitor
Foto: Arhiva Facebook/Asociatia Pro Infrastructura

Compania de Drumuri a reusit sa deschida doar putin peste jumatate din cei 100 de kilometri de autostrada pe care se angajase sa ii inaugureze in 2018. Si nici pentru anul viitor nu se anunta vreo accelerare a ritmului de lucru.

Din pacate, singurii care au de suferit de pe urma acestor intarzieri sunt soferii, nevoiti in continuare sa isi riste vietile, circuland pe sosele mult prea aglomerate.

Directorul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, sustinea, in luna august, ca pana la finele acestui an se vor deschide, in Romania, 100 de kilometri de autostrada. Chiar daca asa ceva s-ar fi intamplat, n-ar fi fost o mare realizare, de vreme ce capetele de autostrada pe care Neaga spunea ca le va deschide ar fi trebuit deja inaugurate in urma cu mai multi ani.

Oricum ar fi, CNAIR nu si-a respectat promisiunea.

Astfel, in loc sa inaugureze 100 de kilometri de autostrada, a deschis doar putin peste jumatate.

Capetele de autostrada ale anului 2018

In primul rand, CNAIR a inaugurat, in luna iulie, loturile 3 si 4 ale Autostrazii Sebes Turda. Acestea masoara impreuna 28, 7 kilometri si ar fi trebuit deschise traficului inca din anul 2016.

Apoi, pe 28 septembrie, s-a deschis circulatia pe "autostrada muzeu", un lot al Autostrazii Transilvania. Aceste lucrari ar fi trebuit sa fie finalizate de Bechtel, cu mai multi ani in urma. Dar cum statul roman si constructoul american nu s-au inteles, contractul a fost reziliat, iar CNAIR a scos din nou la licitatie bucati de autostrada.

Lotul lung de 8,7 kilometri dintre Gilau si Nadaselu a primit numele de "autostrada muzeu" deoarece, desi finalizat inca din 2017, n-a putut fi deschis. Motivul: a fost construit ca in proiect, unde se prevedea ca soseaua se termina pe un maidan, pe malul raului Somesul Mic. Asa ca a mai fost nevoie de inca un an ca sa se contruiasca un pod, care sa permita conectarea Autostrazii Muzeu cu portiunea de A3 deja construita pe celalalt mal al raului. Per total, pe acest sector s-au dat in folosinta 9 kilometri de autostrada, in septembrie.

La jumatatea lunii decembrie s-a deschis traficul pe 13,7 kilometri de Autostrada Transilvania, de la Iernut pana la Ungheni (aproape de Targu Mures), cu trecere prin Ogra. Si aceste sectoare de drum ar fi trebuit sa fie gata in urma cu cel putin 3 ani.

Nu in ultimul rand, la 11 ani dupa ce dat-o in lucru si o inspectie de 7 ore, Compania de Drumuri a reusit sa inaugureze Autostrada Urbana, ...citeste mai departe despre "Cate capete de autostrada s-au inaugurat in 2018 si ce sosele se vor deschide anul viitor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autostrazi deschise an 2018, #deschidere autostrazi 2018 2019, #inaugurare autostrazi 2019 , #Stiri Macroeconomie