Cat valoreaza Brexit in Romania? Unde si cat investesc britanicii la noi

Luni, 18 Iulie 2016, ora 09:44
1130 citiri
Cat valoreaza Brexit in Romania? Unde si cat investesc britanicii la noi
Foto: Arhiva Ziare.com

Un eventual Brexit al oamenilor de afaceri britanici din Romania ar insemna evaporarea a aproximativ 2,6 miliarde de euro din economia tarii noastre, arata un studiu efectuat de analistii de la KeysFin, pe baza datelor companiilor cu actionar majoritar din UK.

De la constructii si imobiliare la industria berii, domeniul farmaceutic, IT, tutun sau comert, britanicii sunt prezenti in aproape toate segmentele economiei romanesti. Astfel, efectele unei iesiri din piata a firmelor cu capital majoritar din UK ar fi semnificative, in ciuda asigurarilor optimiste date de autoritati.

Guvernul Ciolos prezinta efectele Brexit asupra Romaniei si face o analiza dura a UE

Potrivit datelor KeysFin, afacerile celor 1.098 de firme cu actionariat majoritar britanic din Romania au crescut in ultimii ani in mod sustinut, de la 10,7 miliarde de lei in 2010, la 10,9 miliarde in 2011, 11,3 miliarde in 2013 si au depasit 11,89 miliarde lei in 2014.

Singurul an in care trendul a fost descendent a ...citeste mai departe despre "Cat valoreaza Brexit in Romania? Unde si cat investesc britanicii la noi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Brexit economie Romania, #investitori britanici Romania, #afaceri UK Romania , #Stiri Macroeconomie