Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cat de prost isi cheltuie Romania bugetul - Comparatie cu media UE

Cat de prost isi cheltuie Romania bugetul - Comparatie cu media UE

Romania se situeaza pe penultimul loc intre statele membre UE in ceea ce priveste cheltuielile bugetare raportate la PIB si pe ultima pozitie la ponderea cheltuielilor cu educatia si cu protectia sociala.

Paradoxal, insa, datele prelucrate si furnizate la inceputul acestei saptamani de Eurostat ne plaseaza pe locul 12 la sumele alocate pentru pensii raportate la PIB si pe locul 3 daca le luam ca procentaj stabilit in cheltuielile publice.

Cum ar arata PIB-ul si bugetele tarii noastre daca s-ar intoarce toti romanii din strainatate

Din cifrele prezentate de organismul statistic al UE, rezulta o serie de concluzii in privinta modului in care se stabilesc prioritatile in Romania si sugereaza masurile care ar putea fi luate pentru a ne apropia de o structura europeana a modului in care se utilizeaza banii statului.

Precizam ca datele sunt valabile pentru anul 2014, pentru care au fost finalizate calculele pe domenii de cheltuieli publice.

Deoarece taxele colectate efectiv ...citeste mai departe despre "Cat de prost isi cheltuie Romania bugetul - Comparatie cu media UE" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1255 ori