Cat de mult depinde UE de Marea Britanie din punct de vedere economic

Joi, 07 Iulie 2016, ora 07:53
1068 citiri
Cat de mult depinde UE de Marea Britanie din punct de vedere economic
Foto: Arhiva Ziare.com

Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana va slabi blocul comunitar din punct de vedere economic. Insa cat de mult depinde UE de UK?

Pentru ca efectele determinate de Brexit sa fie diminuate, e necesara incheierea unui tratat comercial care sa permita mentinerea unor relatii apropiate, arata un raport al firmei Mauldin Economics, ce realizeaza analize destinate investitorilor, preluat de Business Insider.

Exporturi

Marea Britanie este al patrulea cel mai mare importator din lume, astfel ca statele membre UE vad in aceasta tara o piata importanta de desfacere.

Exista cateva natiuni de pe Batranul Continent care depind intr-o proportie destul de mare de UK din acest punct de vedere.

De exemplu, aproape 14% din exporturile Irlandei au mers in 2015 catre vecinii sai. In cazul Olandei a fost vorba de 9%, iar pentru Germania - 7,4%.

Deci clientii britanici sunt valorosi pentru aceste tari.

Exporturile Romaniei catre UK au insumat anul trecut 2,38 miliarde de euro, ...citeste mai departe despre "Cat de mult depinde UE de Marea Britanie din punct de vedere economic" pe Ziare.com

#UE dependenta Marea Britanie, #UE legaturi Marea Britanie, #comert UE Marea Britanie , #Stiri Macroeconomie