Captură record în Statele Unite. Monede bitcoin în valoare de peste trei miliarde de dolari au fost confiscate

Marti, 08 Noiembrie 2022, ora 07:56
467 citiri
Captură record în Statele Unite. Monede bitcoin în valoare de peste trei miliarde de dolari au fost confiscate
Departamentul de Justiţie al SUA a anunţat luni că a confiscat monede bitcoin în valoare record de aproximativ 3,36 miliarde de dolari FOTO Pixabay

Departamentul de Justiţie al SUA a anunţat luni că a confiscat monede bitcoin în valoare record de aproximativ 3,36 miliarde de dolari, furate în urmă cu un deceniu, în timpul unui raid neanunţat anterior, efectuat din 2021 la reşedinţa lui James Zhong, transmite CNBC.

Zhong a pledat vinovat vineri pentru o acuzaţie de fraudă electronică, care implică o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare.

Autorităţile americane au confiscat de la Zhong aproximativ 50.676 de bitcoin, evaluate apoi la peste 3,36 miliarde de dolari, în timpul percheziţiei de la casa sa din Gainesville, Georgia, pe 9 noiembrie 2021, a declarat Departamentul de Justiţie.

Este a doua mare confiscare financiară efectuată de Departamentul de Justiţie până în prezent, după confiscarea unor cirptomonede furate în valoare de 3,6 miliarde de dolari, legate de un atac cibernetic din 2016 asupra plarformei de tranzacţionare Bitfinex, pe care instituţia a anunţat-o în februarie.

Potrivit autorităţilor, Zhong a furat bitcoin de pe piaţa ilegală Silk Road, un forum dark web pe care au fost cumpărate şi vândute droguri şi alte produse ilicite cu criptomonede.

Silk Road a fost lansat în 2011, dar Biroul Federal de Investigaţii l-a închis în 2013. Fondatorul său, Ross William Ulbricht, ispăşeşte acum o pedeapsă de închisoare pe viaţă.

”De aproape zece ani, locul în care se află această cantitate masivă de bitcoin dispărută s-a transformat într-un mister de peste 3,3 miliarde de dolari”, a declarat procurorul american Damian Williams într-un comunicat de presă.

Potrivit Districtului de Sud din New York, Zhong a profitat de vulnerabilităţile pieţei pentru a executa atacul informatic.

Agentul special responsabil Tyler Hatcher, de la Internal Revenue Service – Investigaţii Criminale, a declarat că Zhong a folosit ”o schemă sofisticată” pentru a fura monedele bitcoin de pe Silk Road.

Potrivit comunicatului de presă, în septembrie 2012, Zhong a creat nouă conturi frauduloase pe Silk Road, finanţându-le pe fiecare cu 200-2.000 de bitcoin. Apoi a declanşat peste 140 de tranzacţii în succesiune rapidă, care au păcălit sistemul de procesare a retragerilor de pe piaţă, pentru a elibera aproximativ 50.000 de bitcoin în conturile sale.

Zhong a transferat apoi monedele bitcoin într-o varietate de adrese de portofel, toate sub controlul său.

Arhivele publice arată că Zhong a fost preşed ...citeste mai departe despre "Captură record în Statele Unite. Monede bitcoin în valoare de peste trei miliarde de dolari au fost confiscate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#monede virtuale, #Bitcoin, #ancheta , #Stiri Macroeconomie