Capital Economics: Demisia premierului Victor Ponta poate afecta economia Romaniei

Miercuri, 04 Noiembrie 2015, ora 18:31
959 citiri
Capital Economics: Demisia premierului Victor Ponta poate afecta economia Romaniei
Foto: Arhiva Ziare.com

Demisia premierului Victor Ponta ar putea afecta cresterea economica in lipsa unei solutii clare la situatia politica, insa avansul puternic al consumului face putin probabila o incetinire mai puternica a cresterii PIB, potrivit firmei britanice de consultanta Capital Economics.

"Principalul mod in care demisia premierului Ponta va afecta economia este daca temerile ca ar putea aduce instabilitate politica conduc la amanarea de decizii de investitii, din partea investitorilor locali sau a celor straini.

Cresterea PIB ar putea fi afectata daca nu este o rezolvare la aceasta situatie. Astfel, in contextul in care consumul pare sa creasca rapid, as fi surprins sa vad o incetinire puternica a avansului PIB", a declarat analistul William Jackson de la Capital Economics.

Ponta si-a dat demisia: Economia, victima colaterala - Analiza Stratfor

Masurile de crestere a salariilor si reducere a TVA vor fi probabil continuate de catre un viitor guvern, intrucat sunt considerate ...citeste mai departe despre "Capital Economics: Demisia premierului Victor Ponta poate afecta economia Romaniei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta demisie efecte economie, #scenarii demisie Ponta, #capital economics demisie ponta , #Stiri Macroeconomie