Cand vom putea circula pe noul pod peste canalul Dunare - Marea Neagra

Duminica, 13 Septembrie 2015, ora 16:29
1203 citiri
Cand vom putea circula pe noul pod peste canalul Dunare - Marea Neagra
Foto: Digi 24

Operatiunile de montare a aparatelor de reazem antiseismic la noul pod rutier construit peste Canalul Dunare - Marea Neagra, in aval de ecluza Agigea, vor incepe luni dimineata.

Directorul general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta (CNAPM), Valeriu Ionescu, a declarat ca atat antreprenorul general al podului - Apolodor Comimpex SRL, cat si reprezentantii firmei subcontractoare - TIGITRANS SA au dat asigurari ca in maximum trei saptamani lucrarile de montaj vor fi finalizate, iar podul va fi deschis circulatiei rutiere.

"Practic, constructorul a anuntat ca, in functie de conditiile meteo, lucrarea poate sa dureze si doar doua saptamani, dar un grafic de executie va fi intocmit abia dupa montarea primelor doua aparate la un capat de tablier. Operatiunea in sine, ca si echipamentele de fabricatie germana marcheaza o premiera mondiala.

Aceste echipamente de generatie noua si cu o noua solutie constructiva sunt proiectate sa preia oscilatiile din ...citeste mai departe despre "Cand vom putea circula pe noul pod peste canalul Dunare - Marea Neagra" pe Ziare.com

#nou pod Dunare Marea Neagra, #lucrari pod Dunare , #Stiri Macroeconomie