Cand petrolul zgaltaie pamantul: Cutremurele provocate de foraje, in crestere alarmanta

Sambata, 25 Aprilie 2015, ora 13:03
922 citiri
Cand petrolul zgaltaie pamantul: Cutremurele provocate de foraje, in crestere alarmanta

Studiu dupa studiu, oamenii de stiinta sunt tot mai siguri ca exploatarea petrolului si gazelor naturale prin foraje provoaca sute de cutremure pe teritoriul SUA.

Pana acum, cutremurele au fost relativ mici ca magnitudine si nu au provocat daune mai mari decat craparea tencuielii si panicarea localnicilor. Insa seismologii avertizeaza ca toata aceasta activitate poate spori riscul producerii unor cutremure mai puternice si mai periculoase, scrie agentia AP, preluata de NormanTranscript.

Pana acum, industria petrolului si gazelor sustinea ca legatura cu seismele necesita studiu suplimentar, insa dovezile se acumuleaza rapid si este foarte posibil sa genereze legi noi care sa limiteze forajele si sa faca aprobarea proiectelor mai dificila.

Gazele de sist in Romania si restul Europei, doar o fata morgana?

Jason Bordoff, director fondator al Center on Global Energy Policy la Universitatea Columbia, considera ca potentialul seismelor generate de om "este o ingrijorare importanta ...citeste mai departe despre "Cand petrolul zgaltaie pamantul: Cutremurele provocate de foraje, in crestere alarmanta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cutremure foraje gaze, #cutremure SUA provocate exploatare gaze , #Stiri Macroeconomie