Cand francul elvetian impusca bancile

Sambata, 17 Ianuarie 2015, ora 12:55
1546 citiri
Cand francul elvetian impusca bancile
Foto: Romania Libera

Dupa ce Banca Nationala impreuna cu ministrul Finantelor au renumarat creditorii in franci elvetieni, de la 150.000 acestia au scazut la 75.000. Pentru ca nu sunt atat de multi incat sa provoace o criza politica sau o criza financiara, deciziile luate au fost de forma, adica aplicarea electoratei, acea inginerie financiara a guvernului Ponta prin care un creditor poate sa amane plata unui credit pe o perioada de doi ani sau posibilitatea bancilor de a negocia cu datornicii.

Adica, nu mare lucru. Darius Valcov, ministrul Finantelor, a spus "deja" doua solutii. Nimeni nu stie daca vor mai veni si altele.

Decizia de joi a Bancii Nationale a Elvetiei de a lasa francul elvetian sa fluctueze liber a provocat un val urias de pierderi pe pietele internationale. In perioada crizei globale din 2008, banca nationala a Tarii Cantoanelor a luat decizia de a limita valoarea maxima pana la care poate fluctua moneda nationala in raport cu euro. A fost fixat pragul de 1,20 franci pentru un euro. ...citeste mai departe despre "Cand francul elvetian impusca bancile" pe Ziare.com

#credite franci elvetieni , #Stiri Macroeconomie