Cam ca-n Epoca de Aur, Tudose se lauda pana si cu productia record la grau, pe langa diverse alte maxime economice

Vineri, 04 August 2017, ora 15:53
1081 citiri
Cam ca-n Epoca de Aur, Tudose se lauda pana si cu productia record la grau, pe langa diverse alte maxime economice
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania are o crestere economica de 5,7%, a anuntat, vineri, premierul Mihai Tudose, precizand ca in tara noastra sunt 4,85 milioane de salariati, rata somajului ajungand la minimul istoric de 5,3%.

"Avem 5,7 crestere economica - cea mai mare din Uniunea Europeana, avem cel mai mare numar de salariati din ultimii 20 de ani - 4,85 milioane de salariati. Rata somajului - la 5,3, minimul istoric, deci mai avem un pic si avem o problema cu forta de munca.

Exporturile sunt la maximul istoric puterea de cumparare la fel, si, pentru prima data, prin eforturile deosebite ale domnului ministru Daea, tot ce a fost fond european pentru agricultura de luat s-a luat si au fost date toate subventiile cu mult inaintea termenelor.

Ne-a ajutat si natura si se pare ca o sa avem cele mai mari productii la cateva articole, cum ar fi graul, floarea soarelui. Sunt productii record", a declarat Tudose, la inceputul sedintei de guvern.

Seful Executivului a prezentat aceste cifre dupa ce a facut referire la o intalnire pe care a avut-o, joi, cu reprezentanti ai companiei Bell Helicopter.

"Plecand de la un eveniment de ieri, o sa ii felicit (...) pe domnul ministru al Apararii, domnul ministru al Economiei, pentru inceputul unei povesti de succes cu Bell Helicopter, o investitie mare in Romania si o investitie strategica, care confirma niste cifre care se impotrivesc celor care tot hulesc activitatea guvernamentala si Programul de guvernare", a afirmat Tudose.

Amintim ca acesta este premier de putin mai mult de o luna.

BNR: Cresterea rapida a salariilor submineaza competitivitatea RomanieiRomania este lider in UE la cresterea deficitului bugetarNumarul romanilor care muncesc scade. Suntem iar la coada UE ...citeste mai departe despre "Cam ca-n Epoca de Aur, Tudose se lauda pana si cu productia record la grau, pe langa diverse alte maxime economice" pe Ziare.com

#Tudose lauda realizari economice, #Tudose crestere economica, #Tudose numar salariati, #Tudose numar someri, #Tudose somaj , #Stiri Macroeconomie