Cadou de la zei? Veste neasteptat de buna pentru economia Greciei

Joi, 13 August 2015, ora 14:35
1057 citiri

Economia Greciei a inregistrat o crestere surprinzatoare de 0,8% in al doilea trimestru al anului, comparativ cu perioada ianuarie-martie 2015.

Avansul produsului intern brut (PIB) este o veste buna, mai ales ca analistii erau pesimisti, avand in vedere ca prognozau o contractie de 0,5%.

Cifra pune statul elen inaintea Marii Britanii in ceea ce priveste cresterea economica procentuala, care a avut parte de o expansiune de 0,7% a PIB-ului, potrivit The Guardian.

Trebuie mentionant ca datele se refera la trimestrul al doilea din 2015, adica inainte de impunerea unor masuri precum inchiderea bancilor si limitarea retragerilor e la bancomate.

Dar sursa citata mentioneaza ca e greu de crezut ca economia Greciei a revenit pe crestere dupa doua trimestre consecutive de contractie.

Insa institutul de statistica din Atena atrage atentia ca e vorba doar de niste estimari preliminare, care vor fi revizuite. Un nou comunicat va fi remis pe 28 august, ce va contine date mai ...citeste mai departe despre "Cadou de la zei? Veste neasteptat de buna pentru economia Greciei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia crestere economica trimestrul doi, #Grecia crestere economica, #Grecia surpriza, #criza Grecia , #Stiri Macroeconomie