Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ca sa reziste ofertei Mittal, Arcelor isi dubleaza dividendele

Ca sa reziste ofertei Mittal, Arcelor isi dubleaza dividendele
Compania Arcelor SA, in incercarea de a rezista ofertei de 21,9 miliarde de dolari din partea Mittal Steel Co., a anuntat ca isi va dubla dividendele pana la suma de 768 milioane de euro, dupa ce, in al patrulea trimestru al anului trecut a avut un profit de aproape trei ori mai mare decat preconizau analistii.Compania din Luxemburg a anuntat ca actionarii vor primi 1,20 euro pentru fiecare actiune detinuta, in conditiile in care, anul trecut, au primit doar 65 de centi. Venitul net al companiei pentru ultimul trimestru din 2005 a crescut pana la valoarea de 1,25 miliarde de euro, analistii prognozand un profit de 559 miloane de euro.
Compania Arcelor, a doua ca marime din indutria otelului din lume, incearca sa-si intaresca pozitia pe piata cu ajutorul actionarilor, in incercarea de a rezista ofertei de cumparare venita din partea Mittal, cel mai puternic concurent. Consiliul director al companiei Arcelor a refuzat in unanimitate oferta pe care a facut-o Mittal Steel pe data de 27 ianuarie.

Actiunile Arcelor au crescut in ultimul an cu 61 la suta, pana la valoarea de 30,12 euro in prezent. Numai din ziua premergatoare anuntului ofertei Mittal actiunile companiei luxemburgheze au crescut cu 36 la suta.

Guy Dolle, CEO al companiei Arcelor, a declarat ca marirea dividendelor este normala si nu face parte dintr-o strategie defensiva. A"Cea mai buna defensiva a noastra este sa aratam cat de profitabili si de eficienti suntemA", a mai spus Guy Dolle.

Anul trecut a fost foarte profitabil pentru compania Arcelor, venitul inregistrat anul trecut fiind de 3,85 miliarde de euro, fata de 2,31 miliarde de euro in anul precedent. Vanzarile au atins 32,61 miliarde de euro in 2005 fata de 30,18 miliarde de euro in 2004.


BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!


Abonati-va la newsletter!


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 643 ori