Bulgaria vrea relansarea Nabucco: Nu putem doar sa servim interesele Comisiei Europene

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 21:22
985 citiri
Bulgaria vrea relansarea Nabucco: Nu putem doar sa servim interesele Comisiei Europene
Foto: Dreams Time

Bulgaria si Azerbaidjanul vor sa propuna Comisiei Europene relansarea proiectului gazoductului Nabucco, care a esuat in 2013 in lipsa furnizorilor, a anuntat miercuri premierul bulgar Boiko Borisov, dupa discutii la Sofia cu presedintele azer Ilham Aliyev.

Borisov a declarat reporterilor, intr-o conferinta de presa, ca va prezenta Comisiei Europene, impreuna cu Aliyev, proiectul de relansare a Nabucco, transmite Novinite.

Presedintele bulgar a subliniat ca Bulgaria este un membru extrem de loial al Uniunii Europene. El a facut astfel referire la decizia autoritatilor de la Sofia de a bloca constructia gazoductului South Stream, la solicitarea Comisiei Europene, acesta fiind motivul pentru care Rusia a renuntat la proiect, optand in schimb pentru o conducta catre Turcia.

"Bulgaria nu poate doar sa serveasca interesele Comisiei Europene, in acest caz este un proiect care este orientat integral catre NATO si Europa. Ani de zile am investit bani in proiectul Nabucco", a adaugat ...citeste mai departe despre "Bulgaria vrea relansarea Nabucco: Nu putem doar sa servim interesele Comisiei Europene" pe Ziare.com

#Bulgaria proiect Nabucco, #reluare Nabucco, #Azerbaidjan reluare Nabucco , #Stiri Macroeconomie