Bugetul UE si absorbtia fondurilor europene: Unde greseste Romania

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 15:14
1271 citiri
Bugetul UE si absorbtia fondurilor europene: Unde greseste Romania

De aproape 10 ani, Romania incearca sa invete reteta cheltuirii fondurilor de miliarde de euro care ni se pun la dispozitie anual din bugetul Uniunii Europene (UE).

Invatam, parca, prea greu si repetam aceleasi greseli. Din pacate, ne aflam din nou aproape de jumatatea exercitiului bugetar, 2014 - 2020, si aratam ca nu am invatat din lectiile primului exercitiu bugetar, 2007 - 2013, pe care l-am parcurs ca stat membru al Uniunii Europene.

Avem o singura autoritate de management acreditata pentru gestionarea de fonduri structurale si de coeziune din cele 10 necesare si doar 20 de conditionalitati indeplinite 100% din cele 36 necesare a fi finalizate pana la 31 decembrie 2016.

Suntem din nou foarte aproape de un nou impas. Daca nu indeplinim toate conditionalitatile pana la finalul anului, riscam sa avem platile suspendate de catre Comisia Europeana. Ce trebuie sa facem mai departe?

Cum se formeaza bugetul anual al UE

Pentru inceput, haideti sa intelegem cum se formeaza ...citeste mai departe despre "Bugetul UE si absorbtia fondurilor europene: Unde greseste Romania" pe Ziare.com

#romania bani buget UE, #Romania absorbtie fonduri europene , #Stiri Macroeconomie