Bugetul pe 2018 a fost modificat in Parlament, ca sa multumeasca primarii revoltati de revolutia fiscala. UPDATE Misa nu e de acord

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 22:48
840 citiri

Scaderea cotei impozitului pe venit de la 16% la 10% va cauza pierderi consistente in visteriile oraselor din Romania. Pentru a echilibra balanta, comisiile reunite de Buget din Parlament au decis transferul in proportie de 100% al cotelor defalcate din impozitele pe venit catre bugetele locale. Pana acum, comunitatile primeau 71,5%.

Cota defalcata reprezinta una dintre principalele surse de venit pentru bugetele locale. In cazul celor mai multe primarii de municipii din tara, ea reprezinta intre 20% si 40% din buget. Pentru Primaria Capitalei, insa, cota defalcata reprezinta 50% din buget si, de aceea, si Gabriela Firea s-a aratat revoltata de revolutia fiscala.

In consecinta, pentru limitarea pierderilor cauzate de modificarea Codului Fiscal, comisiile reunite de Buget au decis ca:

"In anul 2018, prin derogare de la prevederile art.32 si art.33 din Legea nr.273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare, impozitul pe venit, cu exceptia impozitului din venituri de pensii, estimat a fi incasat la bugetul de stat se repartizeaza la nivelul fiecarei UAT, astfel: 18% la bugetul local al judetului; 66,8% la bugetele locale ale comunelor, oraselor si municipiilor pe al caror teritoriu isi desfasoara activitatea platitorii de impozit pe venit si 15,2% intr-un cont distinct, deschis pe seama directiei generale regionale a finantelor publice/administratiei judetene a finantelor publice, la trezoreria municipiului resedinta de judet", transmite Agerpres.

Forma anterioara a articolului era:

"In anul 2018, prin derogare de la prevederile art. 32 si art. 33 din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare, din impozitul pe venit estimat a fi incasat la bugetul de stat la nivelul fiecarei unitati administrativ-teritoriale se repartizeaza o cota de: a) 11,25% la bugetul local al judetului; b) 43% la bugetele locale ale comunelor, oraselor si municipiilor pe al caror teritoriu isi desfasoara activitatea platitorii de impozit pe venit; c) 17,25% int-un cont distinct, deschis pe seama directiei generale regionale a finantelor publice/ administratiei judetene a finantelor publice, la trezoreria municipiului resedinta de judet".

Prin adoptarea acestui amendament, aproximativ 4,7 miliarde de lei ar urma sa fie transferati de la bugetul de stat catre bugetele locale, transmite Mediafax.

Amendamentul a fost propus de UDMR si adoptat cu sustinerea reprezentantilor PNL, ...citeste mai departe despre "Bugetul pe 2018 a fost modificat in Parlament, ca sa multumeasca primarii revoltati de revolutia fiscala. UPDATE Misa nu e de acord" pe Ziare.com

#transfer contributii bugete primarii, #cote defalcate transfer bugete locale, #acoperire pierderi bugete primarii , #Stiri Macroeconomie