Bugetul pe 2017: Bugetarii nu primesc nici anul acesta tichete de masa, prime sau vouchere de vacanta

Luni, 23 Ianuarie 2017, ora 12:35
1484 citiri
Bugetul pe 2017: Bugetarii nu primesc nici anul acesta tichete de masa, prime sau vouchere de vacanta
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul amana, din nou, pana la finalul lui 2017, acordarea unor drepturile salariale si de alta natura de care ar trebui sa beneficieze personalul din sectorul bugetar, precum premii, tichete cadou, tichete de masa sau vouchere de vacanta, potrivit proiectului de buget pe anul acesta, publicat luni pe site-ul Ministerului de Finante.

"Se propune extinderea aplicarii si pe perioada 1 martie - 31 decembrie 2017 a unora dintre masurile aprobate prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2016", se mentioneaza in proiectul citat.

Printre masurile cuprinse in Ordonanta 99 se numara suspendarea acordarii mai multor drepturi angajatilor statului, printre care premii, tichete cadou, tichete de masa, vouchere de vacanta sau ajutoare/indemnizatii la iesirea la pensie/trecerea in rezerva.

Prin Ordonanta 99, drepturile mentionate au fost suspendate pentru perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2017.

Totodata, potrivit proiectului citat, "se propune ca incepand cu 1 martie 2017 drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar sa se mentina la nivelul in plata stabilit pentru luna februarie 2017".

"Salariile stabilite pentru luna februarie 2017 includ majorarile salariale aprobate prin Legea nr. 250/2016 pentru personalul din invatamant, sanatate si asistenta sociala, precum si majorarile salariale aprobate prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 2/2017 pentru personalul din administratia locala si personalul din institutiile publice de spectacole sau concerte", se mai arata in proiect.

Pe de alta parte, insa, personalul militar, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor beneficiaza, incepand cu luna august, de plata celei de-a doua transe de 50% din cuantumul sumei compensatorii corespunzatoare soldei de merit/salariului de merit in plata la nivelul anului 2009.

Citeste mai multe despre proiectul de buget pe 2017 al Guvernului PSD:

Bugetul pe 2017: Bani mai putini la Educatie, Interne, Aparare si servicii secrete. Grindeanu taie si de la Iohannis, dar ii da lui Dragnea

Guvernul a dat mai putini bani pentru Aparare, dar sustine ca totusi cei 2% din PIB vor exista ...citeste mai departe despre "Bugetul pe 2017: Bugetarii nu primesc nici anul acesta tichete de masa, prime sau vouchere de vacanta" pe Ziare.com

#bugetari bonuri masa, #bugetari tichete vacanta, #proiect buget 2017 , #Stiri Macroeconomie