Buget 2016: Un minister primeste o majorare de 129%

Sambata, 12 Decembrie 2015, ora 20:33
917 citiri
Buget 2016: Un minister primeste o majorare de 129%
Foto: Facebook/Marius Bostan

Parlamentarii din Comisiile reunite de Buget-Finante au aprobat, sambata, fara amendamente si in unanimitate, bugetul Ministerului Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala (MCSI) pe anul 2016.

"Bugetul Ministerului pentru Societatea Informationala are o crestere care poate parea foarte mare la prima vedere, dar care este data pentru initierea platilor, provenita si dintr-un proiect foarte mare pe bani europeni.

In realitate, aceasta crestere nu este bazata pe noi proiecte de investitii, ci una mica data de divizia de fonduri europene, unde s-au marit salariile. Sumele vizeaza proiectul Ro-Net, pentru care va exista o alocare de 289 de milioane de lei, care se intentioneaza a se finaliza pana la finele anului viitor.

Proiectul a ajuns intr-o situatie destul de critica. Cand am preluat ministerul, lucrarile erau in curs. Riscul era sa pierdem finantarea si sa pagubim bugetul tarii. Daca vom reusi sa finalizam primele 100 de localitati pentru a ajunge cu fibra acolo, ...citeste mai departe despre "Buget 2016: Un minister primeste o majorare de 129%" pe Ziare.com

#buget 2016 Ministerul Comunicatiilor , #Stiri Macroeconomie