Buget 2016: Guvernul explica de ce a pastrat cresterile din epoca Ponta - Strategia pentru anul viitor

Joi, 10 Decembrie 2015, ora 15:05
1158 citiri
Buget 2016: Guvernul explica de ce a pastrat cresterile din epoca Ponta - Strategia pentru anul viitor
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a publicat, joi, principiile si obiectivele generale ale bugetului pe 2016, in care prezinta modul in care a planuit distribuirea banilor pentru anul viitor.

"Bugetul pe 2016 a plecat de la un model riguros macroeconomic, ce a oferit cadrul de constructie bugetara. Cresterea PIB de 4,1% pe anul 2016, asumata ca fundament pentru cifrele bugetului, nu este doar rezultatul unor analize interne ale guvernului, ci a fost validata prin mai multe runde de discutii cu Comisia Europeana.

Sursele de crestere raman exporturile si consumul, dublate de investitii in crestere, impulsionate si de recenta relaxare fiscala. O serie de riscuri macroeconomice au fost luate in exercitiul de modelare bugetara, astfel incat nu discutam de un scenariu optimist, ci de unul conservator si realist", se arata in informarea publicata pe site-ul Executivului.

Cand pot fi depuse amendamente la Legea bugetului

De ce nu a anulat Guvernul cresterile salariale din epoca Victor Ponta?

"Solutii, ...citeste mai departe despre "Buget 2016: Guvernul explica de ce a pastrat cresterile din epoca Ponta - Strategia pentru anul viitor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget 2016 Ciolos, #buget 2016, #cifre buget 2016, #explicatii Guvern buget 2016, #explicatii buget 2016 , #Stiri Macroeconomie