Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Buget 2016: Fara bani in plus pentru Brancusi

Buget 2016: Fara bani in plus pentru Brancusi
Comisiile parlamentare reunite pentru Buget-Finante au aprobat, sambata, in unanimitate, bugetul pe anul 2016 al Ministerului Culturii, in forma Ministerului Finantelor.

In cadrul dezbaterilor pe marginea bugetului Ministerului Culturii au fost respinse trei amendamente.

Unul dintre ele, sustinut de liberalul Gigel Stirbu, referitor la suplimentarea bugetului MC pe 2016 cu 5 milioane de lei in vederea achizitiei operei de arta "Cumintenia pamantului" a sculptorului Constantin Brancusi, a nascut o vie dezbatere intre parlamentari.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a explicat ca, prin lege, institutia pe care o conduce poate exercita dreptul de preemptiune in cazul achizitiei unei opere cum este incadrata "Cumintenia pamantului", la categoria tezaur, dar in conditiile in care nu are alocati bani pentru acest lucru nu se poate incepe o procedura in acest sens.

Presedintele Comisiei de Buget-Finante din Camera Deputatilor, Viorel Stefan, a explicat ca o suplimentare de ...citeste mai departe despre "Buget 2016: Fara bani in plus pentru Brancusi" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 803 ori
Citeste mai multe desprebuget 2016 Cultura Brancusi