Brexitul, o amenintare pentru fondurile UE destinate infrastructurii, din Polonia pana in Romania

Joi, 07 Aprilie 2016, ora 16:11
1555 citiri
Brexitul, o amenintare pentru fondurile UE destinate infrastructurii, din Polonia pana in Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Iesirea Marii Britanii din UE (Brexit) poate pune in pericol fonduri europene de ordinul miliardelor de euro care contribuie in prezent la constructia de autostrazi si a altor infrastructuri din Polonia pana in Romania, potrivit Citigroup.

In eventualitatea in care Brexitul s-ar putea produce totusi, economiile post-comuniste ar fi printre cele mai lovite, din cauza dependentei lor de finantare venita din tarile mai bogate.

Zlotul polonez ar putea fi cel mai expus la un vot de iesire a Marii Britanii din UE, la referendumul din 23 iunie, considera Citigroup.

"Economiile din Europa Centrala ar putea fi cele mai mari perdante in cazul renegocierii regulilor bugetare ale UE si a plafoanelor", in urma unui posibil Brexit, sustin intr-un raport analisti ai Citigroup, intre care Piotr Kalisz in Varsovia si Luis Costa in Londra.

Brexit: Ce gaura ar putea sa cauzeze in economia Marii Britanii (Video)

Situatia monedelor din regiune

Leul pare ca s-ar tine bine in eventualitatea ...citeste mai departe despre "Brexitul, o amenintare pentru fondurile UE destinate infrastructurii, din Polonia pana in Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#efecte Brexit fonduri europene, #Brexit fonduri UE, #efecte Brexit Romania , #Stiri Macroeconomie