Brexit: Raportul care arata cum va fi afectata Romania de iesirea Marii Britanii din UE

Marti, 21 Iunie 2016, ora 16:55
1289 citiri
Brexit: Raportul care arata cum va fi afectata Romania de iesirea Marii Britanii din UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana (Brexit) ar afecta Romania mai putin decat statele din regiune, arata o analiza realizata de analistii UniCredit Bank.

Tara noastra va rezista la socuri mai bine decat majoritatea celorlalte tari din Europa Centrala si de Est (ECE), in cazul in care tabara "Out" va iesi invingatoare la referendumul de joi.

Cel putin asa sustin specialistii UniCredit Bank, care explica efectele reduse ale Brexit-ului asupra Romaniei pe termen scurt prin faptul ca expunerea investitorilor straini este redusa.

Astfel, doar 18% din obligatiunile emise pe piata locala sunt detinute de acestia, dupa primul trimestru din 2016. Cei mai multi sunt investitori din UE, iar fluxurile de capital de aceasta provenienta vor fi probabil mai stabile decat cele din alte regiuni.

In plus, datoria publica a Romaniei, de 38,1% din PIB la 31 martie, este redusa comparativ cu celelalte tari din regiune, potrivit raportului citat.

De asemenea, tara noastra e vazuta ...citeste mai departe despre "Brexit: Raportul care arata cum va fi afectata Romania de iesirea Marii Britanii din UE" pe Ziare.com

#efecte Romania Brexit, #impact Brexit Romania, #efecte Brexit , #Stiri Macroeconomie