Brexit: Cinci motive pentru care Marea Britanie ii va lipsi Uniunii Europene

Duminica, 29 Mai 2016, ora 18:30
3042 citiri
Brexit: Cinci motive pentru care Marea Britanie ii va lipsi Uniunii Europene
Foto: Arhiva Ziare.com

Marea Britanie ar resimti cel mai puternic impactul unui eventual Brexit, insa Uniunea Europeana are la randul sau mult de pierdut, sunt de parere analistii.

Potrivit CNN, acestea sunt cinci dintre beneficiile pe care europenii le au ca urmare a apartenentei Marii Britanii la UE:

Economie

Marea Britanie este a doua mare economie din Europa, dupa Germania, si are o pondere de 17,6% din produsul intern brut al UE. Brexit-ul nu ar fi o "catastrofa", dar ar insemna cu siguranta o "amputare", potrivit analistului Charles de Marcilly de la think tank-ul european Robert Schuman Foundation.

Aproape jumatate din exporturile Marii Britanii ajung in UE si putin peste jumatate din importurile acestei tari provin din celelalte tari membre. Cu alte cuvinte, economia britanica este strans legata de restul Europei.

In prezent, comertul beneficiaza de zona de liber schimb, insa cu siguranta vor avea loc renegocieri daca Marea Britanie paraseste UE.

Diplomatie

Marea Britanie este un ...citeste mai departe despre "Brexit: Cinci motive pentru care Marea Britanie ii va lipsi Uniunii Europene" pe Ziare.com

#Marea Britanie UE, #brexit, #economie Marea Britanie , #Stiri Macroeconomie