Efectul Brexit: Bursa de la Amsterdam a devansat-o pe cea de la Londra, devenind cea mai importantă din Europa

Duminica, 05 Septembrie 2021, ora 18:28
380 citiri
Efectul Brexit: Bursa de la Amsterdam a devansat-o pe cea de la Londra, devenind cea mai importantă din Europa
Bursa de la Amsterdam a devansat Londra FOTO Pixabay

Bursa de valori de la Amsterdam a devansat-o pe cea de la Londra în iulie şi august, devenind cel mai important centru european de tranzacţionare a acţiunilor, în contextul în care Brexitul a forţat investitorii din Uniunea Europeană să folosească platforme din interiorul blocului comunitar, transmite Bloomberg.

Potrivit cifrelor comunicate de platforma Cboe Europe, care operează în ambele oraşe, valoarea medie a tranzacţiilor efectuate zilnic la bursa de la Amsterdam a fost de 8,23 miliarde de euro în august, faţă de 7,63 miliarde de euro la bursa de la Londra, după un nivel de 8,86 miliarde de euro în iulie la Amsterdam şi 8,67 miliarde de euro la Londra.

În ianuarie, Bursa de la Amsterdam a devansat-o pentru prima dată pe cea de la Londra, un indiciu important al modului în care ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană afectează centrul financiar londonez.

Comparativ, în 2019, valoarea medie a tranzacţiilor efectuate zilnic la Londra a fost de 17,5 miliarde de euro, pe locul al doilea fiind bursa de la Frankfurt cu 5,9 miliarde de euro pe zi iar bursa de la Amsterdam a fost abia pe locul şase, cu tranzacţii de 2,6 miliarde de euro zilnic.

Britanicul Jonathan Hill, fostul comisar european pentru servicii financiare, stabilitate financiară şi pieţe de capital, a apreciat că este mai bine pentru City of London să se concentreze pentru a face Marea Britanie competitivă pe plan global în domeniul financiar. "Cel mai rău lucru pe care îl putem face este să nu luăm măsuri şi să sperăm că europenii vor veni să ne salveze". ...citeste mai departe despre "Efectul Brexit: Bursa de la Amsterdam a devansat-o pe cea de la Londra, devenind cea mai importantă din Europa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bursa de valori, #Londra, #amsterdanm, #brexit , #Stiri Macroeconomie