Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nemții de la Bosch se extind la Blaj. Investiție de 35 de milioane de euro pentru extinderea unor capacități de producție

Nemții de la Bosch se extind la Blaj. Investiție de 35 de milioane de euro pentru extinderea unor capacități de producție

Compania germană Bosch se extinde la Blaj printr-o investiție de aproape 35 de milioane de euro. Capacitatea de producție va fi extinsă în perioada următoare cu peste 15.000 mp.

Proiectul se află în faza de emitere a acordului de mediu de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba. În prezent pe amplasament se află mai multe corpuri de clădiri, care alcătuiesc ansamblul fabricii de componente electronice a societății Bosch Automotive SRL: hale de producție și depozitare, centru logistic, clădire tehnică, cantină, clădiri depozitare deșeuri.

Spațiile noi rezultate vor fi utilizate atât pentru activități de producție, cât și pentru birouri și zone tehnice. Suprafața totală construită a extinderilor propuse este de 15.244 mp, iar suprafața desfășurată este de 19.228 mp. Valoarea investiției este estimată la 34,6 milioane de euro, perioada de implementare propusă fiind de 36 de luni. În 2021, compania a avut o cifră de afaceri de 2,7 miliarde de lei și un profit cifrat la 67 de milioane de lei.

Unitatea de producţie Bosch din Blaj şi-a început activitatea în 2007, deservind sectorul tehnologiei industriale. Fabrica s-a dezvoltat rapid, iar această evoluţie s-a remarcat încă din anul 2012, odată cu creşterea numărului de unităţi de producţie, când fabrica Bosch din Blaj a şi-a extins aria de expertiză către industria auto.

Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto, precum senzori de viteză a roţilor, senzori de turaţie a arborelui cotit, senzori şi componente electronice pentru grupul motopropulsor. Tot la Blaj, Bosch implementează soluţii avansate de industrie, cum ar fi sistemele de monitorizare a producţiei şi soluţiile inteligente pentru sudura cu laser. În fabricile Bosch de la Blaj lucrează peste 3.000 de persoane. ...citeste mai departe despre "Nemții de la Bosch se extind la Blaj. Investiție de 35 de milioane de euro pentru extinderea unor capacități de producție" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 349 ori
Citeste mai multe despreBosch Blaj investitii extidere productie