Ce valoare are moneda din argint în memoria lui Ion Neculce proaspăt lansată de BNR

Luni, 16 Mai 2022, ora 17:13
1121 citiri
Ce valoare are moneda din argint în memoria lui Ion Neculce proaspăt lansată de BNR
Moneda lansată luni de BNR FOTO BNR

Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic începând de luni, 16 mai, o monedă din argint cu tema "350 de ani de la naşterea lui Ion Neculce".

Moneda are valoarea nominală de 10 de lei, diametru de 37 mm şi greutatea de 31,103 grame, potrivit unui comunicat de presă al BNR.

Aversul monedei redă o imagine parţială a mănăstirii Putna şi portretul domnitorului Ştefan cel Mare, suprapuse peste un text extras din lucrarea lui Ion Neculce "O samă de cuvinte", inscripţia în arc de cerc "România", stema României, valoarea nominală "10 lei" şi anul de emisiune "2022".

Reversul monedei prezintă o mână scriind cu pana, un fragment din textul original al lucrării "O samă de cuvinte" şi inscripţiile "350 DE ANI DE LA NASTERE" şi "ION NECULCE".

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 470 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 350 de ani de la naşterea lui Ion Neculce au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. ...citeste mai departe despre "Ce valoare are moneda din argint în memoria lui Ion Neculce proaspăt lansată de BNR" pe Ziare.com

#moneda argint BNR, #lansare, #valoare, #pret , #Stiri Macroeconomie