BNR estimeaza incetinirea cresterii economice a Romaniei in 2017

Vineri, 13 Ianuarie 2017, ora 19:25
1026 citiri
BNR estimeaza incetinirea cresterii economice a Romaniei in 2017
Foto: Ziare.com

Banca Nationala a Romaniei (BNR) estimeaza pentru anul acesta incetinirea cresterii economiei romanesti, dupa o usoara accelerare in ultimul trimestru din 2016, se arata in minuta ultimei sedinte de politica monetara, din 6 ianuarie.

Este a treia minuta a unei sedinte de politica monetara publicata de catre BNR, dupa ce a sedintelor din 30 septembrie si 4 noiembrie 2016.

Potrivit minutei, discutiile au vizat pricipalele evolutii macroeconomice, fiscale si monetare din aceasta perioada.

In privinta situatiei macroeconomice, membrii consiliului de administratie anticipeaza o atenuare a cresterii economice in 2017.

"Membrii Consiliului au aratat ca noua proiectie pe termen scurt indica o usoara accelerare a cresterii in termeni trimestriali a PIB in trimestrul IV 2016, inclusiv in raport cu cea mai recenta prognoza pe termen mediu, urmata de o oarecare incetinire, implicand, in conditiile unei decelerari mai pronuntate decat cea anticipata a cresterii economice in trimestrul ...citeste mai departe despre "BNR estimeaza incetinirea cresterii economice a Romaniei in 2017" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BNR incetinire crestere economie 2017, #minuta sedinta BNR 6 ianuarie, #PIB 2016 BNR, #BNR deficit bugetar 2017 , #Stiri Macroeconomie